vrijdag 13 december 2013

Droomwereld | Alles over de Droomwereld

Droomwereld | Alles over de Droomwereld

Droomwereld | Alles over de Droomwereld
Droomwereld | Alles over de Droomwereld
Op 27 november 2013 werd de Candy Crush Droomwereld gelanceerd. Dit is een set van bestaande levels in een nieuw jasje. Het ging toen in Droomwereld om 65 levels die zijn verdeeld over verschillende episodes. Klik hier voor een overzicht van de Droomwereld episodes. Inmiddels zijn er al 95 levels te spelen in Droomwereld, verdeeld over 7 episodes.

Inmiddels is duidelijk dat level Droomwereld level 43 het lastigste level is. Klik hier voor de oplossing van Droomwereld level 43.

Het begon bij mij met de melding: Odus is er! Droomwereld is ontgrendeld! Volg Odus de uil om de nieuwe wereld te betreden!

Odus de uil in Candy Crush Droomwereld
Odus de uil in Candy Crush Droomwereld
In tegenstelling tot wat veel mensen denken, hoef je niet bij level 500 te zijn om in de Droomwereld te komen. Je kunt op Odus de uil klikken en je beland in de Droomwereld. De enige voorwaarde is dat je de eerste 50 levels van Candy Crush gehaald moet hebben. De Droomwereld bestaat uit 65 levels die je allemaal al hebt gehad, maar nu moet je ze op een andere manier spelen.

Het grappige is dat je gewoon even een uitstapje kunt maken naar de Droomwereld, om op een willekeurig moment weer naar de normale Candy Crush over te stappen. De levens in de ene wereld zijn geldig in de andere. Dus als je in de Droomwereld alle levens hebt verspeelt en weer naar de normale Candy Crush overstapt, dan heb je daar geen levens meer en moet je een half uur per leven wachten.

Odus

Odus de uil
Odus de uil
Vanaf 12 december verschijnt bij veel spelers een uil in beeld. De naam van deze uil is Odus. Odus blijkt een behulpzame uit te zijn waar je nog veel aan zult hebben. De uil lijkt veel te slapen, maar op de juiste momenten is Odus de uil gewoon wakker, en hoe!

In Droomwereld is het de bedoeling om Odus de uil in evenwicht te houden op de maan. Aan weerszijden van de maan is een kleur. Je moet proberen deze kleuren of te vermijden of tegelijk te gebruiken zodat de balans blijft. Als je niet oplet en een kleur te vaak gebruikt, zal Odus zijn balans verliezen en van de maan vallen. Einde spel... Maar als je het spel wel goed speelt en Odus in balans houdt, dan verdien je de Maanmanie-modus.

Maanmanie-modus

De Maanmanier-modus kun je in Droomwereld verdienen door een level goed uit te spelen.
Droomwereld Maanmanie-modus
Droomwereld Maanmanie-modus

54 opmerkingen:

 1. Waarom krijg ik geen droomwereld?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik wil ook die droomwereld wanneer komt hij bij mij eigenlijk?

   Verwijderen
 2. Is de droomwereld nou een proef?? ik heb hem zelf ook niet en de mensen om mij heen wel.... iemand die hier het antwoord op weet?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier is de uil sinds vandaag wel in beeld

  BeantwoordenVerwijderen
 4. In google playstore..bijwerken aanklikken

  BeantwoordenVerwijderen
 5. volgens mij is er verschil tussen de Android en de pc versie. De scores verschillen enorm. bv op level 2 van 550000 tot 1700

  BeantwoordenVerwijderen
 6. zijn er meer mensen waarbij in level 43 in droomwereld een achterlijk hoge score moet worden gehaald terwijl andere candycrushspelers het level met een lage score hebben gehaald (te zien in de scorelijst)? Ik moet 160 000 punten halen binnen 30 zetten....dat kan niet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar heb ik ook erg veel moeite mee, zit al ff vast in dat level

   Verwijderen
  2. Klopt! De hoogste score van de vriendenlijst is 169.000 punten, terwijl de rest tussen de 60.000 en 90.000 punten heeft en WEL verder is...

   Verwijderen
  3. Hier ook..kom je op 140.000 heb je hem niet gehaald, terwijl anderen met 40.000 al door zijn..

   Verwijderen
  4. Heb precies hetzelfde probleem, zo ergerlijk

   Verwijderen
  5. In de voorbeelden voor level 43 droomwereld staat een voorbeeld met tijdklok, drie sterren is 44000 punten...foutje als je met iPad speelt?

   Verwijderen
 7. Overigens best een leuk idee met dat evenwicht bewaren, maar een flinke combo maken en alles van je speelbord weg knallen zit er dus vaak niet meer in, aangezien je dan een grote kans hebt dat je maantje uit evenwicht raakt.. Neemt toch wel wat lol weg in het spel als je 't mij vraagt..
  oftewel, kl*te uil! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heb ik met veel moeite die belachelijk hoge score van level 43 gehaald, kom je bij level 47 hetzelfde probleem tegen. Niemand die het level al gehaald heeft heeft de score gehaald die ik moet halen om het level te voltooien :-|

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je moet gewoon een beetje mazzel hebben om level 43 en 47 uit te spelen, bij mij lukte het in 2 beurten.

  Maar nu heb ik level 50 gehaald en nu zegt die uil dat ik eerste de volgende episode van Saga moet spelen om de volgende droomwereld te kunnen spelen.
  Wat bedoeld hij daar mee?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ben je al klaar dan met het gewone candy crush saga spel? Een episode bestaat uit 15 levels het is de bedoeling dat je eerst verder gaat met het gewone candy crush, vraagje wat moest jij doen in level 24? Van droomwereld.

   Verwijderen
  2. Je hoeft niet klaar te zijn met de gewone candy crush. Je kunt op elk moment wisselen tussen de gewone candy crush en de drroomwereld. Ook als een episode niet helemaal af is

   Verwijderen
  3. Nou na het behalen van level 60 in de gewone wereld gaat de droomwereld nog niet open.

   Verwijderen
  4. Ik denk dat je in de droomwereld pas aan een episode mag beginnen als je in de normale candy crush de corresponderende episode uit hebt gespeeld.
   Dat is dus de muntige mient episode die loopt van level 51 tot en met 65.
   Op die manier kun je in droomwereld nooit verder zijn dan in de normale wereld.

   Verwijderen
  5. Dus je zult eerst muntige mient episode moeten uitspelen, oftewel eerst level 65 halen, voordat je in droomwereld aan de lollylantarens kunt beginnen

   Verwijderen
 10. Nee ik zit op level 60, dus dat zou dan betekenen dat als ik dat haal ik verder kan in de droomwereld. Ik speel heel weinig CC, meer om mijn "vrienden" levens en zo te geven.

  In level 24 moet je proberen om zoveel mogelijk combinaties van 4 te maken zodat je hele rijen weg kunt spelen. En dan opletten dat je ze verticaal weg kunt halen.
  En opletten dat die uil er niet afvalt natuurlijk.
  Al die spelletjes zijn echt mazzel hoor, 20x proberen en dan opeens haal je binnen het aantal zetten het hele level.
  Succes

  BeantwoordenVerwijderen
 11. In de tips van droomwereld staat dat je drie ingrediënten in level 24 moet weg spelen , nou ik moet er vier 2 keer hazelnoten en 2 keer kersen. Ik krijg er maar drie te zien i.p.v vier zo ga ik het niet redden denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het zijn er wel 4 hoor, je moet alleen heel snel de eerste 3 wegspelen, de 4e duurt wat langer.

   Verwijderen
 12. Ik ben 1x in droomwereld geweest maar sinds ik die keer ben gestopt vind ik de uil niet meer terug. Staat die normaal altijd in beeld of moet je die ergens gaan zoeken?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik speel op een tablet, je moet wel verbinding hebben met internet en dan moet het uiltje rechts in de hoek staan. Hij slaapt en als je er op drukt wordt tie wakker en kun je spelen. Suc6

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Op facebook candy crush heb ik wel de droomwereld, maar op mijn android-toestel niet! Heb wel verbinding gemaakt met facebook maar nee niks in zicht.. Iemand enig idee?

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik heb de droomwereld uit. Wanneer komen er meer levels?

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Op mijn ipad kan ik niet naar 66 met de odus maar opmijn telefoon en laptop wel hoe kan. Dat?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan moet je waarschijnlijk de versie op je iPad updaten, ik had hetzelfde probleem met mijn telefoon ;).

   Verwijderen
 17. Ik ben op mijn s3 mini van Samsung bij level 50. Op pc kan ik de droomwereld spelen met Odus, maar na ik update op telefoon heb gezet, kan ik droomwereld niet spelen. Hoe kom ik daar..??

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik haal level 187 in de maanmanie-modus en blijf dan hangen. Moet dus afsluiten en dan heb ik level 187 niet gehaald. Dit is mij nu al 2x overkomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Dat heb ik dus bij level 164... twee keer uit gespeeld en loopt dan vast???

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Reacties
  1. Nee niet zonder te betalen denk ik.Zit ook al weken vast en krijg te weinig blauwe snoepjes om hem uit te spelen.

   Verwijderen
 21. Hmm ik vraag me dit af bij 272, goed ik houdt moed, aangezien Marco bij 275 is.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. STOP met de droomwereld! 276 is onmogelijk!!!!!! 300 blauwe ballen moet je hebben. Je begint met een veld vol blokjes die je weg moet spelen. In het gunstigste geval komen er 150 blauwe ballen het spel in dus ONMOGELIJK! Dan heb je ook nog die vogel die steeds omlaag valt. Stop er GEEN geld in want het is echt onmogelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ik zelf ben er al weken mee bzig lukt idd niet onmogelijk om zoveel blauwe weg te spelen geen idee hoe het moet iemand een hint?????

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Op youtube kun je zien hoe het moet maar kost je wel hulp. ����

  BeantwoordenVerwijderen
 25. je krijgt nu bij level 276 droomwereld 60 zetten ipv 40 :)
  dus is nu wel te doen

  BeantwoordenVerwijderen
 26. volgens mij zit er in level 380 van droomwereld een foutje. Level 2 keer uitgespeeld, toch wordt het niet als zodanig geaccepteerd. Geeft dan elke keer weer "een op een na uitgespeeld"!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er schijnt er nog een achter de chocoladefabriek te zitten. Hoe je die weg krijgt is me niet duidelijk (met vissen heb ik al ergens gelezen)

   Verwijderen
 27. Datzelfde heb ik ook snap niet waarom!!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Mijn vriendin heeft aparte levens voor de droomwereld, dus 5 voor saga én 5 voor droomwereld. Hoewel ik al veel verder ben in beide werelden, heb ik nog steeds maar 5 levens in totaal. Weet iemand hoe dat zit?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier ben ik ook bekent mee en heel nieuwsgierig. Wij willen ook twee keer 5 leventjes.

   Verwijderen
 29. hoe speel je in vredesnaam level 272 uit?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geen idee, ik krijg t na n maand niet uitgespeeld...om zot van te worden

   Verwijderen
 30. Ook met vissen krijg ik 380 niet uitgespeeld.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Ik speel droomwereld level 430 maar het is veel moeilijker dan op you tube. Hoe kan dat? Hij is nl niet te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Ik heb level 50 gehaald maar kan nog steeds niet in de droomwereld wanneer kan dat wel?

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Hoe kom ik in de droomwereld als ik level 50 heb gehaald op Android mobiel?

  BeantwoordenVerwijderen
 34. ik zie droomwereld niet meer op de telefoon Hoe kan dit

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...